Lawak antarabangsa...hahaha

Ada seorang pak cik yang bernama Pak ADI yang sangat kaya. Setiap hari beliau

akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak ADi dah

pun bersiap sedia terpacak di kuanter bank untuk menympan RM1000 nya.

Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh

Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya.


Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menyimpan RM1000 dibank.Apa kerja pak cik?

Pak ADI : Saya ni sebenarnya takde kerja encik. Cuma saya suka bertaruh.

Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu

dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya

jangan haraplah nak menang.

Pak ADI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak ADI: Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan

telur encik.

Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar

encik RM1000.

Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.


Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi

Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada.Begitulah seterusnya hinggalah

sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada.......Dengan

suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak ADI.

Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada..

Pak ADI : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang...Lalu

dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun berkata..Okaylah..

Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni.

Pak ADI pun menghulurkannya.

Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah pakcik. Hari

ni pak cik tak dapat pergi bank lagi laaaa keh.. keh.. keh...

Tiba-tiba Pak ADI mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kuanter bank. Manager

tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak ADI.....

Manager: mana pak cik dapat duit sebanyak tu?


Pak ADI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000.

Manager : Bertaruh apa?

Pak ADI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank.....

Manager : Tak guna punya orang tua..
 
 
hahahahahaha.....last2 manager tu yg terKENA!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

5 Response to "Lawak antarabangsa...hahaha"

  1. saya_arief says:
    January 13, 2011 at 3:46 PM

    hahaha..
    manager yang kene..
    hahaha..

  2. Muhamad Khidir says:
    January 13, 2011 at 3:56 PM

    nice..
    (^^)boleh try nih..

  3. monica says:
    January 13, 2011 at 4:17 PM

    hahaha..lawak btl lah.. :P

  4. apisv2 says:
    January 13, 2011 at 4:32 PM

    huhu.tersipu2

  5. shamiera says:
    January 14, 2011 at 10:10 AM

    so sekarang sape lebih teror?dah tentu2 pakcik tu kan..ade gak kan org mcm ni...nak hidup punya psl..hehehe

Post a Comment